Menu
Produse / Rutine de ingrijire / Sfaturi de ingriire

Cum alegi cea mai bună cremă de față potrivită pentru tine

Dacă ești aici, cel mai probabil te-ai întrebat măcar o dată cum alegi cea mai bună cremă de față. Răspunsul nostru scurt: cea mai bună cremă de față este crema care răspunde nevoile tenului tău.

Crema de față este unul dintre pașii esențiali din rutina de skincare, alături de curățare. Dacă varietatea de creme de pe piață te copleșește, îți venim în ajutor. Ți-am pregătit un ghid care să te ajute să alegi cea mai bună cremă de față potrivită pentru tine.

Alege în funcție de tipul de ten 

Dacă vrei să alegi cea mai bună cremă de față pentru tine vei ține cont, în primul rând, de tipul de piele pe care îl ai: 

  • dacă ai tenul gras, nu fugi de cremele hidratante! E bine de știut că excesul de sebum este cauzat chiar de lipsa de hidratare. Alege o cremă de față cât mai lejeră (găsești opțiuni care sunt atât hidratante, cât și lejere și plăcute pe ten, care să nu lase peliculă uleioasă)
  • dacă ai tenul acneic, optează pentru o cremă care să aibă proprietăți antibacteriene, cum este propolisul (cel mai eficient antibiotic natural)
  • dacă ai tenul uscat, hidratarea este cuvântul-cheie: alege o cremă ultra-emolientă și hrănitoare, cu ingrediente care să îți mențină tenul hidratat pe tot parcursul zilei; de exemplu, lăptișorul de matcă BIO hrănește în profunzime pielea;
  • dacă ai tenul sensibil, cea mai bună cremă de față pentru tine trebuie să fie una sensitive skin-friendly, adică o cremă cu ingrediente naturale, care să nu agreseze bariera de protecție a pielii tale; coordonatele principale vor fi atât hidratarea, cât și calmarea – un ingredient-minune în cremele pentru tenul sensibil este aloe vera, dar și bisabolul vegetal, cu efect calmant;
  • dacă ai tenul normal, felicitări! – nu trebuie să îți faci griji legate de cum alegi cea mai bună cremă de față. Tu te poți bucura de o varietate de opțiuni; sfatul nostru este să alegi produse care îți asigură hidratare și hrănire în profunzime. Orientează-te după ingrediente precum mierea de albine bio (care reține apa în pielea noastră, pentru ca aceasta să fie hidratată cât mai mult timp)

În funcție de vârstă

Chiar dacă ne place să credem că pielea nu are vârstă, în realitate, lucrurile nu stau chiar așa. Din fericire putem crea iluzia unui ten așa cum ni-l dorim. Tânăr și ferm, de cele mai multe ori. Deci, în alegerea cremei de față, trebuie să ținem cont și de vârstă, astfel:

  • un ten tânăr, adolescent, va avea nevoie de hidratare – însă tenurile tinere se confruntă cel mai des cu acnee, deci ar fi indicat să alegi o cremă antiacneică;
  • tenul adult – când spunem ten adult, ne referim la un ten de 25 – 35 de ani; în această perioadă putem preveni dezvoltarea liniilor fine, deci cea mai bună cremă de față targetează această problemă. „Inamicul” principal este îmbătrânirea pielii, deci alege o cremă de față cu proprietăți anti-aging;
  • tenul matur – un ten matur are nevoie, în cele mai multe cazuri, de două aspecte vitale: hidratare și fermitate, deci optează pentru creme care să aibă aceste proprietăți.

În funcție de momentul zilei

Imaginează-ți asta: urmează să ieși din casă, însă crema pe care o ai se simte extrem de grea pe fața ta. Nu ar fi prea plăcut, nu? De aceea, ține cont de următoarele: 

  • pentru dimineață, alege o cremă hidratantă ultra-lejeră, eventual una care să acționeze bine și sub machiaj, dacă îți dorești asta 
  • pentru seara, alege o cremă hidratantă emolientă și hrănitoare: e bine ca peste noapte să te asiguri că tenul tău va fi hrănit în profunzime. 

În funcție de ingrediente

Deși l-am lăsat la urmă, acesta este, poate, cel mai important aspect de care să ții cont. Pielea e cel mai mare organ pe care îl avem, protejându-ne asemenea unui scut. Dar ca pielea să aibă grijă de noi, trebuie să avem și noi grijă de ea, oferindu-i ingredientele potrivite. 

Noi optăm mereu pentru ingredientele naturale – și asta te încurajăm și pe tine să faci. Motivul? Mai simplu decât ai crede: natural înseamnă mai bun.

O listă curată de ingrediente, fără coloranți, sulfanți, parabeni, petrolatum, parfum și altele te asigură că tenul tău va fi îmbrățișat de componente active care să targeteze întocmai problemele cutanate pe care le ai. 

No Comments

    Leave a Reply