Menu
Apiterra / Ingrediente naturale / Sfaturi de ingriire

Cosmetice cu aloe vera – 10 motive să le introduci în rutina ta de îngrijire

Aloe vera este unul dintre cele mai benefice cadouri pe care ni le-a făcut natura – o plantă nutritivă, îmbogățită cu minerale și vitamine, aloe vera face cu adevărat minuni pentru tenul tău. La Apiterra, planta de aloe vera este pusă la loc de cinste întocmai pentru beneficiile sale – dar înainte să ne crezi pe cuvânt, iată 10 motive pentru care ar trebui să ai în rutină cosmetice cu aloe vera. 

„Hrănesc” pielea cu vitamine

Planta de aloe vera este una extrem de nutritivă și bogată în vitaminele A, B, C, D și e, dar și în diferite minerale (magneziu și potasiu în special). Dacă îți dorești un plus de vitamine pentru tenul tău, care să contribuie la repararea barierei de protecție a pielii, trebuie să introduci în rutina ta cosmetice cu aloe vera – îmbogățită totodată cu fitosteroli, aloe vera asigură astfel calmarea pielii. 

Calmează arsurile 

Cu siguranță deja știi că aloe vera este ideală pentru arsurile solare. Aloina, un compus din aloe vera, are proprietăți anti-inflamatoare care ajută în vindecarea arsurilor solare, a petelor hiperpigmentare, dar și a rănilor ușoare. 

Estompează petele 

Un alt motiv pentru care ar trebui să introduci în rutina ta cosmetice cu aloe vera este efectul pe care această plantă îl are în diminuarea petelor post-acneice și hiperpigmentare. Un component din aloe vera ajută la iluminarea tenului. Astfel, tenul tău devine uniform și lipsit de pete. 

Cosmetice cu aloe vera pentru hidratare și hrănire

Nu mai este un secret – când vorbim despre cosmetice cu aloe vera, vorbim despre ultra-hidratare și hrănire în profunzime a pielii. Pentru că planta de aloe vera este foarte bogată în apă, aceasta ne oferă o hidratare în profunzime. Textura de gel pe care o are aloe vera ajută la crearea unui film protector pe pielea noastră. 

cosmetice cu aloe vera

Cosmetice cu aloe vera pentru estomparea liniilor fine

Aloe vera sporește elasticitatea pielii și contribuie la estomparea liniilor fine – dacă ai tenul matur, din rutina ta de îngrijire nu ar trebui să lipsească o gamă de cosmetice cu aloe vera, cum ar fi un ser hidratant. Acest ingredient asigură o piele fermă, elastică, deoarece stimulează producția de acid hialuronic și colagen. 

Contribuie la tratarea acneei

Aloe vera are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, fiind totodată o sursă naturală de acid salicilic. Astfel, acest ingredient este ideal pentru tenul acneic, deoarece previne apariția coșurilor și tratează punctele negre sau albe. 

Cosmetice cu aloe vera pentru calmarea tenului

Unele afecțiuni ale pielii, precum roșeața și eczema, au neapărată nevoie de produse cu aloe vera. Pentru că bariera tenului este în aceste cazuri compromisă, ingredientul-minune calmează și protejează pielea. Având rol antiinflamator, aloe vera poate fi considerat un antiseptic împotriva bacteriilor și ciupercilor. Ea elimină roșeața și iritațiile. 

Ușor de introdus în rutină

Un alt motiv pentru care ar trebui să alegi produse cu aloe vera pentru rutina ta de îngrijire este versatilitatea lor. Aloe vera este un ingredient extrem de ușor de introdus în rutina de îngrijire. Poți alege un produs de curățare, o cremă hidratantă sau chiar tratament

Cosmetice cu aloe vera pentru estomparea cearcănelor

De câte ori lipsa de odihnă nu a fost urmată de apariția cearcănelor și de senzația de ochi umflați? Din fericire, produsele cu aloe vera ne salvează și în această privință. Ea lasă zona ochilor revitalizată și lipsită de cearcăne. 

Elimină senzația de mâncărime 

Dacă ai tenul sensibil, probabil te confrunți nu doar cu roșeață și iritații – ci și cu senzația de mâncărime la nivelul feței. Din fericire, un ser calmant cu aloe vera va elimina această senzație de disconfort. 

Aloe vera se numără cu siguranță printre ingredientele noastre favorite. Datorită proprietăților sale hidratante și reparatoare, la Apiterrra am pus acest ingredient la loc de cinste în cosmeticele noastre. 

No Comments

    Leave a Reply