Menu
Apiterra

De ce să alegi cosmetice naturale testate dermatologic

Apiterra testat dermatologiv

Deși trăim în era digitală, iar viața modernă ne impune un ritm alert, am devenit tot mai atenți la stilul nostru de viață, la alimentație, dar și la alegerea produselor cosmetice. Ne orientăm cu precădere spre cosmetice naturale cu ingrediente prețiose, benefice pentru sănătatea și frumusețea pielii. Însă care este secretul alegerii corecte? Dincolo de utilizarea termenului „natural” în denumirea unui produs cosmetic, e bine să acordăm mare atenție etichetei, dar și testării dermatologice la care acesta este supus.

Ce înseamnă „testat dermatologic”?

Indiferent dacă suntem pasionați de domeniul beauty, sau pur și simplu ne dormim un stil de viață frumos și sănătos, probabil că suntem atenți la apariția acestor două cuvinte pe eticheta unui produs de îngrijire. Însă ce ne garantează de fapt un produs testat dermatologic? Un sondaj arată că mulți nu știu prea bine, ba chiar unii confundă termenii. În timp ce un sfert din respondenți au spus că produsele testate dermatologic sunt mai blânde cu pielea, 22% consideră că acestea nu provocă alergii. Adevărul este altul. Legislația impune producătorilor de cosmetice naturale și nu numai testări necesare pentru siguranță. Practic, aceștia doresc să se asigure că respectivele produse pot fi utilizate pe termen lung, fără efecte adverse precum iritații sau alergii.

Produsele cosmetice pot fi testate în mai multe feluri, dar apariția termenului pe etichetă garantează, de fapt, că testarea lor a fost realizată sub atenta supraveghere a unor specialiști. Chiar dacă știm că ingredientele naturale sunt benefice pielii, fără această testare nu putem fi siguri că o anumită combinație de ingrediente sau chiar formula aleasă de producător nu au și efecte negative. De aceea ar trebui să ne orientăm doar către acele cosmetice naturale care au fost testate dermatologic, așa cum sunt produsele pentru ten Apiterra. În plus, gama Apiterra oferă multe produse cu efect intens, așa cum este Serul intensiv restructurant – un produs cu 99% ingrediente de origine naturală. Mai mult, tot eticheta ne poate ajuta să descoperim mai multe informații despre produs și despre testările la care a fost supus acesta.

Ce putem afla de pe eticheta unui produs

Pe lângă informațiile referitoare la ingrediente, care sunt esențiale pentru alegerea unui produs bun, întâlnim și alți termeni utili. Cel mai important, atunci când vine vorba de cosmetice naturale, este cel despre care am discutat mai sus. Însă nu e suficient să alegem un produs testat dermatologic, ci ar trebui să acordăm atenție și modalității în care acesta a fost testat. De exemplu, produsele Apiterra nu sunt testate pe animale. Acest lucru înseamnă, practic, că nu investim doar în frumusețea noastră, ci și în frumusețea lumii în care trăim.

No Comments

    Leave a Reply