Menu
Apiterra / Ingrediente naturale / Rutine de ingrijire

Ingrijirea corecta a tenului în funcție de vârstă

Ingrijirea corecta a tenului în funcție de vârstă

Ingrijirea corecta a tenului este un subiect important, de care trebuie să ținem cont indiferent de vârstă. Adesea neglijăm în tinerețe îngrijirea corectă a tenului, crezând că „nu avem nevoie de asta acum”. Și la maturitate, regretăm. Însă niciodată nu e prea târziu pentru a învăța despre îngrijirea corectă a tenului. În plus, cum ar fi să o poți învăța pe fiica ta tot ce știi despre îngrijirea tenului, ca ea să nu facă greșelile tale? Pentru a-ți ușura treaba, am conturat un ghid care să te ajute să înțelegi care e îngrijirea corectă a tenului, în funcție de vârstă. 

15 – 20 de ani

Adolescența e poate una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții, și tot acum e momentul ca tinerii să afle despre îngrijirea corectă a tenului. Nu mai e un secret – principala problemă a pielii cu care se confruntă adolescenții este acneea. De aceea, trebuie să adresăm întocmai această afecțiune, dacă ea există. 

Pentru că tenul adolescentului e tânăr și sănătos, nu va avea nevoie de o rutină în prea mulți pași: e suficient să aibă o cremă hidratantă și un produs antiacnee: poate fi vorba despre un ser sau o loțiune tonică antiacnee. 

Ingrijirea corecta a tenului

Ingrijirea corecta a tenului când ai între 20 – 30 de ani 

În această perioadă, tenul atinge maturitatea: acum se definește practic tipologia tenului tău și ajungi și tu să îți cunoști mai bine pielea. Când vine vorba despre îngrijirea corectă a tenului la această vârstă, trebuie să ții cont de două aspecte: 

  • repararea tenului: te-ai confruntat zilnic cu factori de mediu, poluare, și alte cauze care ți-au compromis pielea, de aceea acum trebuie să te concentrezi pe repararea, vindecarea sa;
  • prevenirea semnelor de îmbătrânire: adică poți începe să introduci în rutină ingrediente anti-aging. 

Astfel, rutina corectă de îngrijire a tenului la această vârstă poate fi următoarea: curățare (indiferent dacă te machiezi sau nu, alege un lapte demachiant blând), hidratare intensivă și un tratament care să prevină semnele de îmbătrânire. 

30 – 45 de ani  

Când treci de 30 de ani, cel mai probabil „te bucuri”, deja, de primele semne inevitabile ale îmbătrânirii pielii. De aceea, trebuie să ai o rutina corectă de îngrijire a tenului pentru această vârstă. Ea trebuie să aibă în centrul ei prevenirea și estomparea ridurilor și liniilor fine. 

Trebuie să respecți pașii menționați mai sus – curățare, hidratare, tratament antiaging, iar în plus adaugă exfolierea tenului. Astfel vei îndepărta impuritățile și celulele moarte, iar tenul va fi mai revitalizat. Mai tânăr. Vei avea nevoie și de un set anti-rid. Dacă folosești cremă și ser împotriva ridurilor le vei estompa pe cele existente. Totodată, un astfel de produs antirid va preveni și apariția noilor riduri și linii fine. 

Ingrijirea corecta a tenului peste 45 de ani 

După vârsta de 45 de ani, în rutina ta trebuie să apară produse care să îți redea fermitatea și elasticitatea tenului. Îți dorești să ai parte de acel efect de „lifting”, care să îți întinerească pielea. O rutină de îngrijire corectă a tenului la această vârstă se învârte în jurul estompării ridurilor și liniilor fine. Trebuie să te concentrezi și asupra regenerării celulare. 

Ingrijirea corecta a tenului

Printre ingredientele magice pentru un ten trecut de 45 de ani se numără mierea de albine și lăptișorul de matcă BIO. La Apiterra, aceste ingrediente sunt alese exclusiv din inima Transilvaniei, din cele mai pure zone. 

Ingrijirea corecta a tenului trebuie să devină o prioritate pentru tine indiferent de vârstă. Felul în care ai grijă de tenul tău acum ți se va reflecta pe chip peste 5 sau 10 ani. Un ten sănătos nu doar arată bine, ci te face să te simți bine în pielea ta. 

La Apiterra, încurajăm femeile să învețe despre îngrijirea corectă a tenului și să își educe apoi fiicele, nepoatele, prietenele. Felul în care arăți îți influențează sănătatea, starea de bine, relația cu tine, cu ceilalți. De aceea folosim până la 100%  ingrediente naturale, cu proprietăți care să-ți întinerească pielea.

No Comments

    Leave a Reply