Menu
Rutine de ingrijire / Sfaturi de ingriire

Îngrijirea tenului iarna | sfaturi pentru rutina de îngrijire în sezonul rece

Știai că îngrijirea tenului iarna este diferită de cea din sezonul estival? O dată cu venirea sezonului rece, ne schimbăm nu doar garderoba. Indiferent de tipul de ten pe care îl ai, iarna vine cu niște cerințe specifice. În ce privește îngrijirea tenului, va trebui să îți adaptezi rutina unor noi cerințe de mediu. 

Iată aspectele de care ar trebui să ții cont în alcătuirea unei rutine de îngrijire a tenului potrivite pentru iarnă:

Alege un produs de curățare blând cu tenul

Atunci când vorbim despre îngrijirea tenului iarna primul pas de avut în vedere este o curățare profundă a tenului. Acum e momentul în care trebuie să lași deoparte acele geluri de curățare și demachiante agresive, care compromit bariera de protecție a pielii. E important să alegi un produs de curățare blând, care să hidrateze și să regenereze pielea, stimulând producția celulară. 

Mai multă hidratare ca niciodată

Dacă ar trebui să descriem îngrijirea tenului într-un singur cuvânt, acela ar fi, cu siguranță „hidratare” – indiferent de tipul tău de ten, va trebui să îi oferi extra-hidratare și să alegi ingrediente cât mai hrănitoare pentru pielea ta – mierea de albine și lăptișorul de matcă bio, din Transilvania, sunt de nelipsit pentru noi și în sezonul rece. Motivul? 

Îți asigură hidratare în profunzime, sporind elasticitatea pielii – vei avea un ten plin, care nu „te strânge”. Îți e cunoscut sentimentul? Iarna, pielea obișnuiește să ne strângă și să apară mâncărimi, motiv pentru care le poți ține sub control cu ajutorul unei creme intens hidratante. 

Iarna, momentul tratamentelor hrănitoare

Vara ești în căutarea soluțiilor de reîmprospătare și revitalizare a pielii – dacă atunci scoți din dulap tonicele florale, fresh, în sezonul rece e momentul ideal să te bucuri de tratamente cât mai hrănitoare. Un astfel de pas poate fi un ser de față hrănitor – pentru că, de cele mai multe ori, crema hidratantă nu este suficientă. 

Un ser hidratant stimulează regenerarea celulară și asigură hidratarea în profunzime a pielii, având beneficii antioxidante și restructurante. Astfel, pielea ta va rămâne hidratată chiar și când temperatura din termometre este negativă. 

Răsfăț revitalizant = mască facială

Vizualizează asta: e decembrie iar tu savurezi un ceai fierbinte, alături de o carte bună. Iar pe ten ți se odihnește o mască hidratantă – ce moment de răsfăț mai sublim de atât? 

Și iarna este, dacă ne întrebi pe noi, momentul ideal pentru un astfel de răsfăț – o mască hidratantă este un pas de bifat obligatoriu în îngrijirea tenului iarna. Te va ajuta să îți menții pielea tânără, revitalizată și elastică – în plus, e relaxarea perfectă pentru un weekend friguros. 

 

Acum că știi totul despre îngrijirea tenului iarna, ești gata să ai cel mai hidratat ten de până acum. Hrănit în profunzime și cu un aspect sănătos, tenul tău îți va mulțumi în acest sezon dacă reușești să o scapi de senzația că „te strânge”. Pune preț pe ingredientele care contează cu adevărat: la Apiterra, produsele noastre au la bază miere de albine și lăptișor de matcă bio extrase din inima Transilvaniei, două ingrediente naturale de nădejde pentru îngrijirea tenului în sezonul rece.

No Comments

    Leave a Reply