Menu
Ingrediente naturale

Tot ce trebuie să știi despre lăptișorul de matcă

Lăptișorul de matcă, secretul tinereții fără de bătrânețe 

Îți amintești sărutările pe chipul catifelat al mamei? Noi credem că e una dintre amintirile care rămân pentru totdeauna în memoria fiecăruia – acel ten catifelat pur și simplu nu se uită niciodată. Și cu siguranță mama ta avea în baie un produs cosmetic cu lăptișor de matcă – un ingredient pe care noi, la Apiterra, pur și simplu îl iubim. 

Un ingredient natural fantastic, cu zeci de proprietăți nu doar pentru piele – ci pentru sănătate în general, lăptișorul de matcă se regăsește și în cosmeticele noastre, fiind extras din stupine ecocertificate din zonele cele mai pure ale Transilvaniei. 

Ce este lăptișorul de matcă? 

Dacă te întrebi ce este lăptișorul de matcă, află, în primul rând, că această substanță vâscoasă este secretată de albine. Chiar dacă denumirea poate induce în eroare, lăptișorul de matcă nu este produs de regina stupului. Lăptișorul de matcă este, de fapt, hrana reginei stupului; dacă albinele lucrătoare trăiesc câteva luni, află că regina-matcă trăiește până la 5 ani cu ajutorul hranei sale. 

Ce face fascinant acest ingredient este mai ales compoziția sa – poate pare banal, însă lăptișorul de matcă este printre cele mai complexe ingrediente naturale. De exemplu, acidul 10 HDA de pământ – responsabil cu proprietăți antibacteriene, antifungice și antivirale – se găsește exclusiv în lăptișor de matcă; acesta are în ansamblul său și tot complexul de vitamine B, dar și: 

  • vitaminele A, C, D, E, K
  • antioxidanți
  • aminoacizi
  • potastiu, calciu, sodiu
  • 12%-15% proteine
  • lipide, glucide și enzime.

Benficiile lăptișorului de matcă

Dacă te aștepți ca lăptișorul de matcă să aibă beneficii magice doar pentru piele, află că, de fapt, acest ingredient face minuni pentru întreaga ta sănătate. Și nu, nu exagerăm. Iată câteva dintre beneficiile lăptișorului de matcă: 

Pentru sănătatea generală…

  • lăptișorul de matcă stimulează fertilitatea
  • reglează nivelul zahărului din sânge
  • reglează colesteroul crescut
  • ajută cu diminuarea sindromului premenstrual
  • întărește sistemul imunitar
  • îmbunătățește memoria

Pentru sănătatea pielii…

Lăptișorul de matcă ca ingredient anti-îmbătrânire

Lăptișorul de matcă are un efect fantastic în ce privește anti-aging-ul, deoarece stimulează producția de colagen, ameliorând ridurile. Lăptișorul de matcă are în componența sa siliciu, un ingredient care este cunoscut pentru lupta sa împotriva îmbătrânirii. Și, nu știm de voi, însă nouă ne place cu siguranță să ne ștergem de pe chip câțiva ani. Sună bine, nu?

Lăptișorul de matcă – un excelent cicatrizant

Din fericire, lăptișorul de matcă are proprietăți și asupra rănilor de la nivelul pielii, ajutând la ameliorarea lor. De asemenea, datorită proprietăților sale, lăptișorul de matcă accelerează și vindecarea semnelor post-acneice. 

Extra-hidratare

Alături de mierea de albine, lăptișorul de matcă reușește să ofere o hidratare în profunzime, hidratând pielea și oferindu-i nutrienții necesari. Pentru că are un conținut crescut de vitamine, lăptișorul de albine păstrează pielea hidratată pentru un timp îndelungat. La Apiterra, folosim doar lăptișor de matcă din inima Transilvaniei, esențial pentru frumusețea și sănătatea pielii tale. 

Protecție

Lăptișorul de matcă nu doar că îți protejează pielea de substanțele toxice din mediu și poluare, însă are și rol de protecție solară, protejând împotriva razelor ultraviolete – astfel, pielea ta nu va îmbătrâni prematur și nu vei avea pete hiperpigmentare nedorite. 

Proprietățile lăptișorului de matcă 

Vrei să afli de ce lăptișorul de matcă are beneficiile mai sus enumerate? Ei bine, află că lăptișorul de matcă pe care îl folosim la Apiterra, extras din inima Transilvaniei, vine cu o serie de proprietăți pe care chipul – și sănătatea ta – le vor îndrăgi: 

  • proprietăți antibacteriene 
  • reduce inflamațiile 
  • grăbește vindecarea rănilor
  • „elixir al tinereții”, stimulând producția de colagen.

Lăptișorul de matcă în combinație cu alte ingrediente

Lăptișorul de matcă și acidul hialuronic

Aici ne referim mai ales la combinația dintre lăptișor de matcă și acid hialuronic cu o moleculă mică. Cele două ingrediente sunt ideale pentru tenul uscat, dar și pentru cel matur – previn apariția ridurilor și îmbătrânirea prematură.

 

De asemenea, sunt aliați de încredere în ce privește hidratarea în profunzime a tenului, diminuând totodată liniile fine și ridurile. 

Lăptișorul de matcă și mierea de albine 

Combinația dintre lăptișor de matcă și miere de albine este de departe favorita noastră – aceste două ingrediente puternice, cu efecte hidrantate și antibacteriene sunt ideale pentru toate tipurile de ten, oferind atât hidratare, cât și vindecarea acneei. 

Mierea de albine este un ingredient folosit în cosmetică încă din antichitate pentru proprietățile magice pe care le are. Mierea de albine hidratează, hrănește, reduce apariția ridurilor, estompează petele post-acnceice, stimulează producția de colagen și grăbește cicatrizarea rănilor. Mai mult de atât, mierea de albine este bogată în vitamine, minerale, antioxidanți și aminoacizi esențiali pentru sănătatea pielii noastre. La Apiterra, folosim doar miere de albine și lăptișor de matcă bio, culese chiar din inima Transilvaniei – pe noi, naturalul ne cucerește cu minunile pe care ni le oferă. Pe tine nu? 

Lăptișorul de matcă și uleiul de ricin

Dacă îți dorești un boost pentru părul tău – și vrei să îi oferi strălucire, în timp ce previi căderea părului, trebuie să încerci uleiul cu lăptișor de matcă și ulei de ricin. Această combinație bogată în vitaminele C și E este ideală pentru părul deteriorat, stimulând totodată și creșterea genelor / sprâncenelor. 

 

Ricinul este mai puțin folosit pentru ten, însă este utilizat cu încredere de sute de ani pentru păr și unghii – da, ai auzit bine! Ricinul nu doar că stimulează creșterea firului de păr, însă îl și întărește. Și asta face și cu unghiile: deci, dacă ai unghii casante, moi, care se rup ușor, încearcă să te dai cu ulei de ricin și vei vedea cum acestea devin din ce în ce mai puternice. 

Lăptișorul de matcă și uleiul de cocos 

Ideală pentru tenul agresat de poluare și soare, combinația lăptișor de matcă-ulei de cocos este potrivită atât pentru ten, cât și pentru păr. Având efect puternic hidratant, această combinație regenerează și revitalizează pielea, având efect antioxidant și anti-îmbătrânire. 

 

Uleiul de cocos este îndrăgit în prepararea cosmeticelor deoarece are proprietăți fantastice în ce privește nutriția pielii – nu doar că o hidratează, însă o hrănește în profunzime. Mai mult decât atât, este folosit și pentru calmarea, emolierea și repararea barierei compromise de protecție a tenului. 

6 produse Apiterra pentru nevoile tenului tău cu lăptișor de matcă

L-ai văzut, l-ai plăcut, ce rămâne de făcut? Să-l încorporezi în rutina de îngrijire a tenului, bineînțeles! Din fericire, lăptișorul de matcă este un ingredient extrem de versatil, iar noi, la Apiterra, l-am încorporat cu ușurință în produsele noastre favorite – pentru că beneficiile lui pur și simplu ne-au cucerit. Iată câteva dintre produsele noastre cu lăptișor de matcă bio, din Transilvania, care sunt dedicate întocmai nevoilor tenului tău: 

Pentru tenul uscat și deshidratat

Dacă simți că pielea te „strânge” – mai ales în sezonul rece – e un semn că tenul tău are nevoie de mai multă hidratare. De aceea, îți recomandăm un ser de față intensiv hidratant, cu lăptișor de matcă, acid hialuronic pur și ceramide vegetale. Aceste ingrediente nu doar că hidratează și hrănesc în profunzime tenul, însă contribuie la repararea barierei de protecție compromisă (de vreme, de poluare etc).

Pentru tenul sensibil 

Dacă ai tenul sensibil, modul în care îți începi rutina de îngrijire a tenului este cel mai important. E necesar să nu îți agresezi tenul, de aceea, în pasul de curățare, îți recomandăm apa micelară pentru ten sensibil. Ea are în componență lăptișor de matcă, bisabolol natural și miere de tei bio și te va ajuta să reduci inflamațiile și să calmezi tenul iritat: curăță în profunzime, însă blând, fără să agreseze tenul.

Pentru tenul încărcat 

Ți s-a întâmplat să te uiți în oglindă și să ți se pară că tenul tău este…neuniform? Ei bine, textura evidențiată a pielii este dată de celulele moarte și punctele negre care se acumulează pe ten – dacă te regăsești în situația asta, ai nevoie de un scrub exfoliant de față. Acest produs cu lăptișor de matcă și pulbere din sâmburi de caise lasă pielea fină, curățată în profunzime, fără impurități – deci, vei avea în sfârșit pielea catifelată la care visezi. 

Pentru tenul matur

Dacă pielea ta și-a pierdut elasticitatea, este neuniformizată și pare ternă, cel mai probabil te confrunți cu un ten matur. Acest tip de ten cere o îngrijire care să vizeze elasticitatea pielii, dar și reducerea liniilor fine și ridurilor. Ca să ai parte de un ten catifelat și neted, cu linii fine estompate vizibil, încearcă o cremă hidratantă antirid – având la bază lăptișor de matcă, miere de albine bio și colagen marin, crema noastră antirid îți va oferi un aspect proaspăt și întinerit. 

Pentru tenul acneic 

Te confrunți cu episoade acneice, roșeață și semne post-acneice? Ei bine, ai nevoie de un ser intensiv antiacnee, cu 5 ingrediente care luptă împotriva excesului de sebum și a inflamațiilor. Practic, vei scăpa nu doar de acnee și semne post-acneice, ci și de excesul de sebum – deci pielea ta va fi mai puțin uleioasă. Sună bine, nu? 

Iar pentru momentul de răsfăț al zilei…

Indiferent de tipul tău de ten, un lucru e cert: meriți să ai un moment de răsfăț. Dacă nu zilnic, măcar la sfârșit de săptămână. Și ce moment de răsfăț mai bun decât câteva minute în care te relaxezi aplicându-ți o mască de față? Aceasta are la bază lăptișor de matcă, extract de bujor și miere de albine și îți va revitaliza tenul, în timp ce tu te poți bucura de câteva momente de liniște. 

Îți poți prepara și acasă măști cu lăptișor de matcă – însă noi te susținem să folosești doar produse testate dermatologic și fabricate la rece – în acest fel, se păstrează intacte proprietățile ingredientelor. 

Lăptișorul de matcă pentru îngrijirea corpului 

Minunile pe care lăptișorul de matcă le face nu se opresc doar asupra tenului nostru – acest ingredient este regăsit și în produsele de îngrijire a corpului, întocmai pentru proprietățile nutritive pe care le are. Mai ales în sezonul rece ar trebui să folosești o loțiune de corp hidratantă de fiecare dată după duș, pentru a te asigura că pielea ta este hrănită în profunzime. Îmbogățită cu lăptișor de matcă bio, miere de albine și ulei de argan, loțiunea noastră hidratantă are 3 roluri: hidratează, hrănește și regenerează.

 

Iar pentru că acum mâinile noastre intră în contact mai mult ca niciodată cu dezinfectanți care usucă, nu uita să ai mereu în poșetă o cremă de mâini intens hidratantă. Îmbogățită cu lăptișor de matcă, unt de shea și glicerină, această cremă îți va face mâinile mai catifelate ca niciodată, indiferent de cât de uscate sunt. 

La Apiterra, lăptișorul de matcă se numără cu siguranță printre ingredientele noastre favorite – cu rol de hidratare, protecție, anti-aging și protejare împotriva stresului zilnic, lăptișorul de matcă e ingredientul de care nu știai că ai nevoie în rutina ta de îngrijire. Dar care o să îți schimbe felul în care te raportezi la sănătatea pielii și a părului – nu ne crede pe cuvânt. Încearcă produsele Apiterra cu lăptișor de matcă și…dă-ți voie să fii surprinsă. 

No Comments

    Leave a Reply