Menu
Apiterra / Ingrediente naturale / Sfaturi de ingriire

Vrei un ten impecabil? Include mierea de albine în rutina de îngrijire

Mierea de albine – ingredient-cheie în cosmetică încă din antichitate

Mierea de albine utilizată în cosmetică nu este un concept nou. Știi care era tratamentul favorit al zeițelor din Olimp pentru înfrumusețare? Ai ghicit – mierea. Și deși atunci mierea de albine era folosită intuitiv, după dictonul „dacă ne îndulcește băuturile, ne va îndulci și tenul”, astăzi avem zeci de studii care confirmă beneficiile pe care le are mierea de albine asupra tenului tău. 

Mierea de albine – beneficii pentru ten

Sau, cu alte cuvinte, de ce este mierea minunată pentru tenul tău? Hai să-ți prezentăm beneficiile mierii de albine în cosmetice și te lăsăm să te convingi singură – adaptează-ți rutina de îngrijire a tenului pentru o săptămână și vei vedea diferențele. 

Hidratare

Beneficiul principal al mierii de albine? Puterea sa de hidratare. În compoziția mierii de albine intră un conținut crescut de vitamina B și potasiu. În combinație, cele două asigură nu doar o hidratare imediată, ci o hrănire a pielii pe termen lung. 

Ai buzele uscate? Încearcă un balsam cu miere de albine. Sau poate nu ești mulțumită de uscăciunea obrajilor pe timp de iarnă. Deja știi ce o să îți recomandăm, nu? Ai ghicit – o cremă hidratantă care are ca ingredient de bază mierea de albine. 

produse hidratante cu miere de albine

Regenerare

Un alt motiv pentru care iubim mierea de albine bio este faptul că stimulează producția naturală de colagen. Să explicăm: tenul nostru este supus zilnic unor agresări multiple, începând cu poluarea. 

În timp, bariera de protecție a pielii noastre este compromisă – dar atunci intervin ingredientele-minune, dintre care favoritul nostru este mierea de albine, care ajută la regenerarea tenului. 

Proprietăți anti-aging

Mierea de albine este extrem de bogată în antioxidanți – ce înseamnă asta? Că ne protejează împotriva îmbătrânirii tenului și maschează ridurile ori liniile fine. Știm, nu putem da timpul înapoi. Dar măcar îl putem opri în loc.

Efectul de „blur”

Un alt beneficiu pe care îl are mierea de albine este capacitatea ei de a ne uniformiza nuanța tenului – cu proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, mierea stimulează circulația sângelui. Astfel, tenul tău va fi uniformizat, iar cicatricile post-acneice se vor estompa. 

Mierea de albine este bogată în vitamine

Nectarul florilor ne aduce mai multe beneficii decât am crede – știai că mierea de albine îți oferă un surplus de vitaminele A, B, C, D, E, H și K? Și lista de minuni din miere nu se oprește aici: ea are un conținut ridicat și de potasiu și enzime, menținând pielea strălucitoare și luminoasă.

Tratament excelent pentru coșuri

Mierea de albine bio este un remediu natural excelent pentru a fi folosit local, pe coșuri. Motivul? Proprietățile sale anti-inflamatoare reduc roșeața și inflamarea coșului. De asemenea, proprietățile antibacteriene și propolisul accelerează vindecarea coșurilor. 

Exfoliere blândă

Produsele exfoliante chimice, artificiale, nu fac decât să irite și să atace, în timp, bariera de protecție de pielii – în schimb, mierea asigură o exfoliere blândă și sănătoasă pentru pielea ta, îndepărtând celulele moarte. Rezultatul? Ten luminos, fără puncte negre. 

Ce beneficii are mierea de albine

Beneficiile mierii de salcâm 

Mierea de salcâm bio este favorita noastră – transparentă, dulceagă și fluidă, mierea de salcâm nu se cristalizează, având proprietăți ultra-terapeutice, calmând tenul și hrănindu-l pe termen lung. Efectul principal al mierii de salcâm: emoliere profundă. La Apiterra, folosim doar miere de albine de salcâm produsă în inima Transilvaniei – și, în caz de te întrebai, o regăsești în fiecare dintre produsele noastre. 

Beneficiile mierii de tei

Poate cea mai parfumată miere, mierea de tei are o culoare aproape portocalie – principalul beneficiu al mierii de tei în skincare este capacitatea ei de a calma iritațiile și inflamațiile tenului. 

Beneficiile mierii de floarea soarelui 

O miere de un galben intens, mierea de floarea soarelui este un sortiment energizant – atât pentru trup, când e consumată ca atare, cât și pentru ten, acționând ca un ser potent cu vitamina C, stimulând iluminarea tenului și reducerea petelor pigmentare.  

Beneficiile mierii poliflore

Cel mai cunoscut tip de miere, mierea de albine polifloră este formată din nectarul mai multor tipuri de flori. Întocmai din acest motiv, mierea polifloră are unele dintre cele mai complexe proprietăți – de un galben închis, cu o consistență bogată și vâscoasă, mierea polifloră transformă orice ritual de skincare într-unul de-a dreptul terapeutic. 

Mierea de albine în combinație cu alte ingrediente

Recunoaștem – pentru noi, natural înseamnă mai bun. Iar să ai grijă de tine înseamnă, printre altele, să îi oferi pielii tale cele mai bune ingrediente – naturale, prețioase, cu beneficii dovedite științific. Și chiar dacă suntem subiectivi și favorita noastră rămâne mierea de albine din Transilvania, îndrăgim și alte ingrediente. Din fericire, mierea de albine bio face echipă bună cu o serie de ingrediente naturale miraculoase pentru tenul nostru:  

Mierea de albine și acid hialuronic natural

Aceasta este o combinație cu care nu ai cum să dai greș în îngrijirea tenului tău. Efectul hidratant al mierii de albine este potențat de acest ingredient prețios, care are rol humectant, reținând apa în piele, care va fi catifelată pentru o lungă perioadă de timp. 

Miere de albine și alantoină

Dacă ai tenul sensibil (chiar cuperozic) și dacă bariera cutanată este distrusă, combinația miere de albine – alantoină este perfectă pentru tine. Alantoina este aliatul ideal atunci când ne confruntăm cu o piele extrem de uscată, iritată, inflamată. 

Miere de albine și coenzima Q10

Efectul hidratant al mierii de albine se completează perfect cu ingredientul coenzima Q10, luptând împotriva îmbătrânirii pielii. Coenzima Q10 diminuează radical ridurile și liniile fine, stimulând producția compușilor esențiali ai pielii. 

ser intensiv cu miere de albine

Miere de albine și lăptișor de matcă BIO

Această combinație este un aliat de încredere al tenului uscat – și tenul normal se poate bucura de ea, mai ales în sezonul rece, când uscăciunea pielii își face apariția. Lăptișorul de matcă BIO conține o serie de vitamine, amino-acizi și antioxidanți care contribuie nu doar la hrănirea pielii, ci și la estomparea liniilor fine. 

Mierea de albine și tea tree

Dacă ai tenul gras, mixt, cu tendință acneică, aceasta este combinația ideală pentru tine – uleiul de tea tree (arbore de ceai) este un ingredient antiseptic, cu proprietăți antibacteriene care vor preveni coșurile și le vor trata pe cele existente. 

Cum putem introduce mierea de albine în rutina noastră

Produse exfoliante cu miere de albine

Când vine vorba de a introduce mierea de albine bio în rutina ta, ai zeci de opțiuni la dispoziție, pentru că poți alege beneficiul de care vrei să te bucuri în acel moment. Produsele exfoliante cu miere au în componența lor și un ingredient ușor abraziv, precum scrubul de față cu cu sâmburi de caise – acest exfoliant lasă pielea catifelată, îndepărtând celule moarte ale tenului.

Exfolierea este un pas necesar în rutina fiecăruia, indiferent de tipul de ten – în caz contrar, indiferent de serumurile pe care le aplicăm, ele nu vor fi complet absorbite în piele. Deci, exfolierea este un pas vital pentru un ten strălucitor – nu îți exfolia tenul mai mult de două ori pe săptămână. 

Produse cosmetice hidratante cu miere de albine

Produsele hidratante cu miere pot fi regăsite sub formă de cremă, serum sau toner. Indiferent de opțiunea pentru care optezi, nu uita asta: orice ten are nevoie de hidratare – da, inclusiv tenul gras. Este important însă să alegi o cremă hidratantă, emolientă, și totuși lejeră – din fericire, aceasta este textura cremei noastre cu miere de albine bio și aloe vera. O cremă care reține apa în piele, hrănind în profunzime pielea și reparându-i bariera protectoare.

Produse cosmetice anti-aging cu miere de albine

Poate unul dintre cele mai mari mituri în skincare este legat de produsele anti-aging: „nu trebuie să folosesc produse anti-aging dacă am sub 45 ani”. Nimic mai fals – pentru un ten catifelat la maturitate trebuie să lucrăm încă din our 20s – cu alte cuvinte, dacă ai 25 de ani, e momentul ideal în care să introduci în rutina ta un produs anti-aging. 

Crema cu miere de salcâm bio are în componența sa și acid hialuronic pur și coenzima Q10, aliați de încredere împotriva îmbătrânirii tenului. Rezultatul? Piele netedă, lipsită de riduri, cu aspect întinerit. Sună bine, nu? 

Produse-tratament cu miere de albine 

Mierea de albine bio este un ingredient fascinant, făcând obiectul unor zeci de produse-tratament, care targetează probleme specifice. Indiferent dacă vorbim despre fermitate, riduri, roșeață sau puncte negre, mierea de albine face echipă cu alte ingrediente naturale înspre a combate orice imperfecțiune cutanată. 

 

De exemplu, să vorbim despre elasticitatea tenului –  în această cremă, mierea de albine se contopește cu proprietățile fructelor de baobab, crescând elasticitatea tenului și estompând liniile fine. 

 

 

Pentru noi, mierea de albine stă la baza oricărei rutine de îngrijire – indiferent de tipul tău de ten, știm că mierea de salcâm e rezolvarea. În produsele Apiterra folosim doar miere de salcâm BIO din Transilvania și ingrediente active cu studii clinice de eficiență – dar nu ne crede pe cuvânt. Testează-le și vei vedea. Deci, o cremă hidratantă sau mai bine un tonic floral? Cum îi faci bine azi tenului tău? 

 

No Comments

    Leave a Reply