Menu
Apiterra / Ingrediente naturale

Propolisul – un ingredient minune pentru sănătatea tenului tău

Ce este propolisul 

Propolisul este un ingredient-minune și astăzi vrem să îți arătăm de ce. Probabil cunoști deja super-beneficiile mierii de albine și a lăptișorului de matcă, însă cât de multe știi despre propolis? Acest ingredient provine tot de la albine și este folosit de mii de ani, fiind utilizat atât în îngrijirea pielii, cât și ca supliment alimentar. Când vorbim despre propolis, vorbim despre un ingredient antioxidant, anti-inflamator și anti-microbian.

Propolisul este supranumit „antibiotic natural” datorită proprietăților sale; albine culeg această substanță rășinoasă din mugurii copacilor și își sterilizează stupul cu ea. Motivul este simplu – chiar albinele au descoperit că, dacă vor folosi propolis pentru a-și „tapeta” pereții stupului, vor ține bacteriile la distanță. Inteligente albinele, știm – de asta ne plac așa de tare.

Beneficiile pe care le are propolisul pentru piele

Numeroase studii atestă ce super-beneficii are ingredientul apicol de astăzi: rolul său antiseptic, anti-inflamator, antioxidant și antifungic îl face extrem de iubit de către piele. Iată care sunt câteva dintre beneficiile pe care le are propolisul pentru piele: 

Grăbește cicatrizarea și vindecarea rănilor

Principalul beneficiu pe care îl are propolisul este cicatrizarea și vindecarea rănilor. Beneficiile anti-inflamatoare și anti-bacteriene pe care le are propolisul au fost intens studiate de-a lungul timpului: propolisul poate trata cu ușurință răni și infecții superficiale ale pielii. Propolisul este ideal inclusiv în ceea ce privește tratarea arsurilor. Cu siguranță și tu ai suferit vreodată de arsuri solare – ei bine, propolisul îți poate veni în ajutor. 

Tratează semnele post-acneice

Acest ingredient natural este cunoscut și pentru influența sa asupra semnelor post-acneice: inclusiv dacă vorbim de hiperpigmentare sau probleme legate de textura neuniformă a pielii, propolisul va ajuta. Nu doar că va estompa petele post-acneice, însă va preveni viitoarele coșuri. Acest lucru se întâmplă mulțumită proprietăților sale anti-bacteriene și anti-fungice.

Blând cu pielea 

Deși este un ingredient extrem de puternic, propolisul este și blând cu pielea – astfel încât se recomandă inclusiv persoanelor cu ten sensibil, psoriazis și eczemă. Propolisul are un efect benefic asupra inflamațiilor, deoarece le reduce și le rărește apariția. Dacă tenul tău e sensibil, te înroșește ușor sau simți mâncărimi, propolisul va deveni prietenul tău cel mai bun.

Protejează pielea

Propolisul protejează pielea împotriva factorilor de mediu – fiind ingredientul ideal în sezonul rece, când ne confruntăm cu frig și vânt. Mai mult decât atât, propolisul are proprietăți antioxidante – asta înseamnă că va proteja pielea și împotriva razelor UV vara. Propolisul ajută și la estomparea petelor pigmentare produse de soare, pentru că luptă împotriva efectului oxidativ pe care îl are soarele.

Alte beneficii ale propolisului 

Pe lângă beneficiile pe care le are pentru piele, acest ingredient natural are și o serie de beneficii generale, pentru întreg organismul:

  • combate herpesul
  • stimulează imunitatea, motiv pentru care este administrat ca supliment alimentar mai ales în perioada rece a anului
  • protejeaza caile respiratorii
  • asigură sănătatea orală, așa că se găsește adesea pe lista de ingrediente a apelor de gură
  • reduce durerile articulare și musculare, așadar este recomandat mai ales sportivilor
  • combate alergiile, fiind, practic, un antihistaminic natural.

Cum introduci propolisul în rutina de îngrijire

La Apiterra, suntem fani propolis din mai multe motive. În primul rând, este un ingredient multifuncțional, pe care îl poți folosi atât intern, cât și extern, și are numeroase beneficii. În al doilea rând, ne place așa de mult pentru că este extrem de versatil. Ce înseamnă asta? Că este potrivit oricărui tip de ten și că îl poți introduce cu ușurință în rutină, sub mai multe forme. 

De exemplu, poți introduce propolisul în rutină cu ajutorul unei creme hidratante regenerante. Am formulat această cremă combinând efectele regenerative ale propolisului cu peptidele din lăptișorul de matcă bio. Această formulă îți oferă nu doar hidratare îndelungată, însă te va ajuta să diminuezi ridurile și să redai elasticitatea pielii. 

Poți introduce propolisul în rutină și printr-un ser hrănitor – la Apiterra, am formulat elixirul prețios astfel încât să fie un răsfăț de-a dreptul benefic pentru ten. Acest ser combină beneficiile detoxifiante și antioxidante ale propolisului cu hidratarea profundă oferită de mierea de albine și lăptișorul de matcă. 

Propolisul în combinație cu alte ingrediente

Îndrăgim propolisul pentru beneficiile miraculoase pe care le are pentru ten – iar în combinație cu alte ingrediente ne place și mai mult! 

Propolisul în combinație cu mierea de albine

Această combinație apicolă îți va aduce un ten tânăr și hidratat – ambele ingrediente au proprietăți antivirale și antibacteriene. Țesuturile afectate se vor regenera, în vreme ce tenul tău va fi hrănit în profunzime. Această combinație e ideală nu doar pentru un ten sănătos, ci și pentru vindecarea rănilor și arsurilor. 

La Apiterra, folosim doar miere de albine și lăptișor de matcă bio, ambele provenite din zonele pure ale Transilvaniei – efectele pe care le are mierea de albine pentru ten sunt pur și simplu fascinante. De nelipsit, mai ales în sezonul rece, mierea de albine hrănește pielea în profunzime – vei avea parte de un ten catifelat și hidratat pentru un timp îndelungat. 

Propolisul în combinație cu lăptișorul de matcă 

Propolisul alături de lăptișorul de matcă este o altă combinație apicolă care ne place. Dacă îți dorești un efect de revitalizare a pielii și ai nevoie de extra-strălucire, trebuie să încerci aceste două ingrediente împreună. Noi le-am combinat în acest elixir prețios, iar folosirea lui îți va oferi un ten cu un aspect uniform și cu o textură a pielii vizibil îmbunătățită. Și, partea cea mai bună – tenul întinerește vizibil. Cine nu își dorește asta? 

Propolisul și lăptișorul de matcă bio sunt combinația care contribuie la regenerarea și protejarea pielii – mai ales în sezonul rece, cu siguranță și tu te-ai luptat cu acea senzație de „piele care strânge”. Ei bine, ingredientul-vedetă de azi elimină această senzație, deoarece protejează pielea împotriva factorilor de mediu. 

Propolisul în combinație cu argintul coloidal

Alături de argintul coloidal, propolisul este ingredientul-cheie în combaterea acneei. Ambele ingrediente au proprietăți anti-bacteriene și cicatrizante, astfel încât o cremă antiacnee cu propolis și argint coloidal este aliată de incredere în combaterea acneei. Această combinație e ideală și dacă îți dorești să estompezi petele post-acneice, propolisul fiind cel mai eficient antibiotic natural. 

Argintul coloidal este un ingredient natural îndrăgit din cele mai vechi timpuri, deoarece distruge membrana celulară a fungilor și bacteriilor – iar asta îl face un aliat de încredere împotriva acneei și a excesului de sebum. 

Propolisul în serul nostru antiacnee

Întrebări frecvente despre propolis 

Pentru că propolisul este un ingredient despre care se vorbește mai puțin, am decis să răspundem la cele mai întâlnite întrebări (pe care și tu le ai) despre acest ingredient.

Cărui tip de ten i se potrivește propolisul?

Unul dintre motivele pentru care suntem fani propolis este întocmai faptul că e potrivit pentru toate tipurile de ten, chiar și pentru cel sensibil: 

  • în cazul unui ten gras, propolisul va regla producția de sebum
  • în cazul unui ten uscat și matur, va avea un efect de regenerare
  • în cazul unui ten sensibil, va controla inflamațiile
  • în cazul unui ten acneic, va preveni și estompa coșurile și semnele post-acneice. 

Propolisul are efecte negative?

Din fericire, propolisul este printre ingredientele tolerate de majoritatea oamenilor – singurul efect negativ ar putea fi alergiile, însă riscul acesta e unul foarte mic. 

În ce sezon e indicat propolisul?

Propolisul este recomandat pentru îngrijirea tenului indiferent de sezon, datorită beneficiilor sale multiple. Totuși, grație efectelor sale regenerante, iarna tenul tău se va bucura mai mult ca niciodată de beneficiile propolisului. 

În ce produse de îngrijire pot găsi propolisul? 

Pentru că este un ingredient versatil și multifuncțional, acesta poate fi regăsit într-o varietate de cosmetice, cum ar fi creme de față, seruri-tratament sau chiar produse de curățare. 

Propolisul este, cu siguranță, printre ingredientele noastre favorite – ușor de integrat în rutină, ne place mai ales pentru super-beneficiile pe care le are. El poate fi folosit pe orice tip de ten (inclusiv pe cel sensibil), pentru că are multiple proprietăți: de la regenerare și până la tratarea acneei, acest ingredient este cu siguranța una dintre minunile naturii.

Bzz: nu uita că noi, la Apiterra, punem cu adevărat preț pe bogăția oferită de ingredientele naturale. De aceea în cosmeticele noastre găsești până la 100% ingrediente naturale, iar mierea de albine și lăptișorul nostru de matcă sunt recoltate din inima Transilvaniei. Natura e dulce – și îți va face pielea mai fericită ca niciodată. 

 

No Comments

    Leave a Reply