Menu
Ingrediente naturale

Tot ce trebuie să știi despre beneficiile mierii și a lăptișorului de matcă BIO pentru ten

Atunci când vorbim despre produse pentru îngrijirea tenului, întoarcerea către ingredientele naturale este aproape întotdeauna un pariu câștigător. Folosite din cele mai vechi timpuri, aceste ingrediente și-au demonstrat deja beneficiile pentru sănătate și frumusețe. Pentru un ten sănătos, Apiterra mizează pe două substanțe cunoscute încă din antichitate pentru beneficiile lor: miere și lăptișor de matcă BIO. Descoperă mai jos ce conțin și cum funcționează aceste daruri oferite de albine.

Mierea de albine, un dar de la natură

Primele indicii pentru folosirea mierii în tratamentul anumitor afecțiuni ale pielii (arsuri, eczeme, furunculi) datează de acum 4.000 de ani. Proprietățile sale antiseptice și antibacteriene, precum și conținutul ridicat de antioxidanți recomandă acest produs pentru a fi inclus în rutina obișnuită de îngrijire. Apiterra a mizat pe mierea de salcâm BIO prelucrată la rece pentru Crema de zi antirid și fermitate, pentru Crema de noapte antirid și fermitate, dar și pentru întreaga sa gamă de cosmetice naturale.

Acest lucru s-a întâmplat datorită faptului că mierea de albine este valoroasă prin conținutul său bogat în vitamine, care provin în exclusivitate din polenul și nectarul plantelor. Principalele vitamine din miere sunt: vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina PP, vitamina H, vitamina B12, vitamina C, provitaminele A, vitamina K, acid pantotenic, acid folic.

Beneficiile mierii pentru ten includ:  hidratarea tenului fără a provoca iritații,lupta împotriva acneei, eliminarea punctelor negre, exfoliere delicată, ameliorarea semnelor vizibile ale îmbătrânirii, curățarea porilor.

Lăptișorul de matcă, un cocktail special pentru ten sănătos

Lăptişorul de matcă este o substanţa vâscoasă, secretată de albinele tinere pentru a hrăni larvele în primele trei zile de viața. Totodată, lăptișorul de matcă este singura sursă de hrană a reginei stupului pe întreaga durată a vieții sale. În mod uimitor, alimentată doar cu această comoară a naturii, regina mamă trăiește între 3 și 5 ani, spre deosebire de albinele muncitoare care au o durată de viață de doar 4-6 săptămâni vara și 4-5 luni iarna.

De-a lungul timpului, oamenii au legat longevitatea nefirească a reginei stupului de lăptișorul de matcă, descoperind că această substanță este un adevărat elixir al tinereții.

Din punct de vedere chimic, lăptișorul de matcă este un cocktail ce conține cele mai importante vitamine și substanțe hrănitoare necesare organismului uman: toată gama de vitamine B (B1, B2, B3, B5, B9, B12), minerale, oligoelemente şi acizi graşi esenţiali. Totodată, lăptișorul de matcă este singura sursa de acid 10-hidroxi-2-decenoic (10-HDA), substanță cu proprietăți antibacteriene, antivirale și regeneratoare puternice.

IMPORTANT de reținut: 10-HDA se întâlnește DOAR în lăptișorul de matcă pur, un ingredient cheie folosit de Apiterra în formula tuturor produselor sale. Îl regăsiți și în compoziția Serului intensiv antiaging.

Datorită numeroaselor vitamine și minerale care susțin producția de colagen a organismului, elementul cheie pentru frumusețea și vitalitatea pielii și a părului, lăptișorul de matcă este astăzi foarte utilizat în industria cosmetică.

Produse cosmetice naturale românești cu miere și lăptișor de matcă BIO

Expertiza în albinărit și dragostea pentru natură s-au împletit perfect cu pasiunea Apiterra pentru frumusețe și îngrijire. Astfel a luat naștere o gamă largă de produse pe bază de miere și lăptișor de matcă BIO din Transilvania.

Grație metodei de prelucrare la rece, produsele Apiterra păstrează intacte proprietățile active ale ingredientelor naturale.

No Comments

    Leave a Reply