Menu
Apiterra / Ingrediente naturale / Produse

Cosmetice cu ingrediente naturale: top 10 beneficii

Apiterra testat dermatologiv

Fie că ai o rutină simplă sau complexă, un lucru este cert: produsele cosmetice cu ingrediente naturale reprezintă cel mai sigur mod prin care poți avea grijă de pielea ta într-un mod sănătos. Ți-am pregătit o listă cu top 10 beneficii pe care le ai atunci când folosești cosmetice cu ingrediente naturale

Cosmetice cu ingrediente naturale = mai multă grijă față de mediu 

În primul rând, să folosești ingrediente naturale este mult mai sănătos pentru mediu: ai fi surprins să afli cât de periculoase sunt cosmeticele sintetice pentru natură. Chimicalele din aceste produse rănesc animalele și plantele – iar odată ce reziduuri din cosmeticele sintetice ajung în pământ, ele pot distruge un întreg ecosistem. Așadar, dacă îți pasă de natură, alege natura. E simplu, nu? 

Au mai multe beneficii 

Când vorbim de cosmetice cu ingrediente naturale, vorbim de beneficii sporite pentru pielea ta. O gamă de cosmetice cu ingrediente naturale va fi mai ușor de integrat în rutină decât una chimică, sintetică: nu uita că ingredientele dintr-un produs se „dizolvă” efectiv în cele mai adânci straturi ale pielii tale. Practic, cosmeticele naturale sunt mai ușor acceptate de pielea noastră decât cele sintetice. 

Au mulți nutrienți 

Gândește-te la ce găsești în componența unor cosmetice cu ingrediente naturale: miere de albine bio, lăptișor de matcă, ulei de argan sau de migdale, vitamina C naturală, extract de arbore de ceai. Aceste ingrediente sunt extrem de nutritive și bogate în vitamine și minerale esențiale corpului nostru, fiind benefice pentru întregul organism. 

Sunt mai lejere 

Un alt beneficiu pe care merită să îl menționăm este legat de felul în care acceptă pielea noastră produsele: cosmeticele cu ingrediente naturale sunt mult mai lejere, deci mult mai ușor de asimilat în piele. Lipsite de iritanți și substanțe care îngreunează un produs, cosmeticele cu ingrediente naturale sunt „light”, fiind acceptate cu ușurință de pielea noastră. 

Nu conțin chimicale, sulfați și parabeni 

E probabil de la sine înțeles, dar vrem totuși să îți amintim asta: în componența unor cosmetice cu ingrediente naturale vei găsi doar componentele chimice necesare și complet sigure, cum ar fi conservanții. Ci doar ingrediente găsite în natură, de la uleiuri esențiale și până la extracte din plante. De asemenea, nici sulfații și parabenii nu se regăsesc în cosmeticele cu ingrediente naturale. 

Cosmeticele cu ingrediente naturale sunt potrivite pentru întreaga familie 

Întocmai pentru că sunt extrem de blânde, cosmeticele cu ingrediente naturale pot fi folosite în siguranță de întreaga familie: de la cei mari și până la cei mai mici. Tolerate foarte bine de piele și fără iritanți, gamele de cosmetice cu ingrediente naturale pot fi folosite inclusiv pe pielea delicată a bebelușilor, dacă s-au efectuat teste în această direcție. Cosmeticele naturale pentru bebeluși sunt testate separat, întocmai ca să ne asigurăm că sunt perfecte pentru pielea delicată a celor mici.

Au arome naturale 

De câte ori nu ți s-a făcut aproape rău de la mirosul unui produs? Ei bine, dacă folosești produse cu ingrediente naturale, asta cu siguranță nu se va întâmpla – parfumul discret al cosmeticelor naturale este dat de ingredientele folosite, fără parfum sintetic adăugat în compoziție.

Cosmetice cu ingrediente naturale = mai eficiente 

Dacă ești în căutare de produse eficiente pe termen lung, atunci trebuie să te gândești serios la achiziția unor produse cu ingrediente naturale: produsele de îngrijire cu ingrediente bio au beneficii pe termen lung pentru piele, nu doar „pe moment”. Pielea este hrănită pur și simplu de substanțele nutritive pe care le regăsim în cosmeticele naturale. În plus, în cosmeticele Apiterra se găsesc ingrediente active într-o concentrație mare, ceea ce le face și mai eficiente pentru ameliorarea imperfecțiunilor pielii. 

Sunt versatile 

Un super-beneficiu care merită amintit atunci când vorbim de cosmetice cu ingrediente naturale este, cu siguranță, versatilitatea lor. Ce înseamnă asta? Că ingredientele naturale pot îmbunătăți aspectul pielii și lucrează pe mai multe direcții: 

  • protejează microbiomul (refac bariera protectoare a pielii)
  • protejează împotriva agresiunilor factorilor de mediu
  • au un efect antioxidant, calmant, antiaging, hidratant etc
  • se absorb rapid în piele
  • nu au efecte nedorite, nu irită tenul.

Cosmetice cu ingrediente naturale – potrivite tuturor tipurilor de ten

Cosmeticele naturale fac cu adevărat minuni pentru fiecare tip de ten în parte. Natura a avut grijă să îi ofere fiecărui ingredient rolul său, de aceea oricine – indiferent de tipul de ten pe care îl are – va avea de câștigat de pe urma folosirii unor ingrediente naturale. 

Beneficii pentru cosmetice cu ingrediente naturale – bonus

Lista de beneficii ale cosmeticelor naturale este aproape infinită, îndrăznim să spunem. De aceea, pe lângă cele menționate mai sus, iată încă niște beneficii ultra-importante ale cosmeticelor cu ingrediente naturale: 

  • etichetă ușor de citit
  • sunt cruelty-free și nu rănesc animalele 
  • sunt blânde și non-agresive
  • contribuie la refacerea barierei protectoare a pielii
  • pot restaura pH-ul natural al pielii. 

Și nu în ultimul rând, nu uita: aceste beneficii de care ai parte dacă folosești ingrediente naturale sunt demonstrate științific. La Apiterra, folosim până la 100% ingrediente naturale în cosmeticele noastre – iar beneficiile lor și eficacitatea pe care o au ne surprind pe zi ce trece mai mult. 

No Comments

    Leave a Reply