Menu
Ingrediente naturale / Rutine de ingrijire

Beneficiile lăptișorului de matcă pentru ten

Pentru noi, lăptișorul de matcă este un ingredient-pilon atunci când îți dorești un ten plin, revitalizat și sănătos – de aceea trebuie să afli care sunt beneficiile lăptișorului de matcă.

Dacă încă nu folosești lăptișor de matcă în rutina ta, dă-ne voie să îți arătăm motivele pentru care ar trebui să o faci. Iată toate beneficiile pe care lăptișorul de matcă le are pentru piele, în funcție de tipul tău de ten: 

Beneficiile lăptișorului de matcă pentru tenul gras

Ai tenul gras, iar excesul de sebum te deranjează? Ei bine, printre beneficiile lăptișorului de matcă se află și reglarea producției de uleiuri naturale ale pielii. Dacă reușești să ții sub control această problemă, tenul tău va produce mai puțin sebum. Lăptișorul de matcă e ideal pentru tenul gras, deoarece normalizează producția de uleiuri ale pielii – nu vei mai avea probleme cu tenul prea lucios dacă îi dai lăptișorului de matcă o șansă. 

De ce să folosești lăptișor de matcă dacă ai ten uscat

Și tenul tău pare că „te strânge”? Acesta e principalul simptom al unui ten uscat – iar sezonul rece cu siguranță nu e favoritul tău. Din fericire, conținutul ridicat de lipide din lăptișorul de matcă este fantastic pentru a păstra pielea hidratată și hrănită în profunzime. Având și efect de reținere a apei în piele, lăptișorul de matcă ajută la păstrarea unui ten elastic, ferm, hidratat. 

Lăptișor de matcă pentru tenul matur

Dacă ai tenul matur, cel mai probabil te lupți cu riduri, linii fine și pete pigmentare. Și, ghici ce: printre beneficiile lăptișorului de matcă se numără și problemele de mai sus. Pentru că stimulează producția de colagen, lăptișorul de matcă previne și tratează liniile fine și ridurile. De asemenea, lăptișorul de matcă protejează împotriva razelor solare, ceea ce înseamnă că petele hiperpigmentare vor fi ameliorate. 

Beneficii pentru tenul sensibil

Dacă ar trebui să descriem tenul sensibil printr-un singur cuvânt, cu siguranță acela ar fi „inflamat”. Un ten sensibil este extrem de inflamat, cu rozacee și senzație de mâncărime, care reacționează foarte ușor la ingredientele introduse în rutină – însă lăptișorul de matcă ajută și în aceste condiții ale piele, ameliorând roșeața și calmând tenul iritat.

De ce să folosești lăptișor de matcă dacă ai tenul gras

Lăptișorul de matcă nu doar că are efect anti-inflamator, însă reușește și să țină bacteriile departe. Și știi ce înseamnă asta? Că proprietățile anti-inflamatoare, antifungice și antibacteriene ale lăptișorului de matcă vor preveni și trata acneea, ajutând și în ameliorarea petelor post-acneice. 

Nu mai e un secret că iubim lăptișorul de matcă, iar motivele sunt cu siguranță suficiente – indiferent de tipul de ten pe care îl ai, te vei bucura de beneficiile lăptișorului de matcă pentru tenul tău. La Apiterra, folosim doar lăptișor de matcă bio, extras din inima Transilvaniei – un ingredient multifuncțional, ideal în combinația cu miere de albine, lăptișorul de matcă merită să-i faci un loc (de cinste) pe noptieră. 

No Comments

    Leave a Reply