Menu
Apiterra / Ingrediente naturale

Cosmetice naturale românești: despre ingrediente cheie

Toți românii știu că țara noastră este specială, bogată în resurse de valoare pentru diferite industrii. Unul dintre atuuri este, cu siguranță, mierea de albine. Bogate în antioxidanti, vitamine, minerale, aminoacizi și acizi grași esențiali pielii, mierea și produsele apicole constituie ingrediente cheie în industria cosmetică. Acestea au fost folosite din cele mai vechi timpuri pentru a ne ajuta să rămânem sănătoși, tineri și frumoși. Produsele apicole stimulează producția de colagen, protejează celulele pielii de riscul îmbătrânirii premature și constituie un real ajutor în tratarea eczemelor, iritațiilor și acneei.  Apiterra a dezvoltat o gamă de cosmetice naturale românești pe baza acestora, dar și a altor ingrediente naturale de excepție.

Acid hialuronic

Printre cele mai importante ingrediente ale produselor Apiterra se numără și acidul hialuronic, esențial pentru sănătatea și frumusețea pielii. Acesta este produs în mod natural de corpul nostru, pentru a menține apa în țesuturi. Rolul lui important în hidratare îl face esențial pentru sănătatea și frumusețea pielii. Dacă procesul normal de îmbătrânire, expunerea la soare, fumatul și poluarea sunt doar câțiva factori care accelerează deshidratarea și îmbătrânirea prematură a pielii, acidul hialuronic luptă eficient cu efectele acestora.

Unt de shea

Extras din nucile arborelui de shea din Africa de Vest, untul de shea este un ingredient important în compoziția multor cosmetice naturale. Acesta a fost folosit în industria cosmetică de secole, pentru efectele sale miraculoase asupra pielii. Concentrația ridicată de vitamine și acizi grași din compoziție, dar și consistența sa, îl fac un produs excelent pentru redobândirea supleții tenului, pentru calmarea și hrănirea în profunzime a pielii în general.

Unt de cacao

Bogat în acizi grași este și untul de cacao. Datorită conținutului ridicat de grăsimi, acesta este mai hrănitor și mai dens decât multe alte ingrediente nutritive renumite. Untul de cacao este un ingredient cheie multe în creme și loțiuni, dar și în balsamuri de buze. Este comestibil, natural și recunoscut pentru efectele sale benefice.

Aloe Vera

Când vine vorba despre cosmetice naturale românești, Aloe Vera este unul dintre cele mai importante ingrediente cu efecte miraculoase, după miere. Este și unul dintre cele mai utilizate remedii naturale pentru diferite afecțiuni. Acest lucru se datorează faptului că sucul acestei plante este recunoscut pretutindeni pentru efectele sale vindecătoare, inclusiv în tratarea arsurilor solare, tăieturilor, abraziunilor și iritațiilor de diferite tipuri. Aloe Vera este un ingredient cheie și în tratarea psoriazisului, eczemelor și acneei.

Complexe active din plante

România are o tradiție îndelungată a utilizării plantelor medicinale pentru a trata afecțiuni diferite, dar și pentru a asigura un plus de sănătate și stare de bine. Apiterra a profitat de toate aceste cunoștințe străvechi pentru a dezvolta cosmetice naturale românești care beneficiază de toate efectele benefice ale plantelor. Adăugând aceste complexe active conținutului ridicat de miere și ingrediente apicole extrase la rece, a creat produse cu efecte benefice reale și rapide pentru piele. Din inima naturii!

No Comments

    Leave a Reply