Menu
Antiaging / Apiterra / Ingrediente naturale / Sfaturi de ingriire

Ceramidele vegetale – ingredientul minune pentru sănătatea tenului tău

Ce sunt ceramidele vegetale

Ceramidele vegetale sunt printre cele mai îndrăgite active cosmetice. Practic, ceramidele naturale formează un film protector care apără pielea, dar și părul de factorii de mediu. Ceramidele naturale protejează si hidratează pielea, reduc inflamatiile și îi oferă un aspect tânăr, catifelat, strălucitor – acest ingredient are în componența sa molecule identice cu cele ale pielii noastre. 

Beneficiile pe care le au ceramidele vegetale 

Ceramidele vegetale sunt printre cele mai inovative ingrediente naturale – practic, îmbunătățesc textura pielii tale. Ceramidele nu încarcă tenul și nu au niciun efect advers. Sunt ideale (și necesare, credem noi), mai ales în sezonul rece, pentru că principalul lor scop este hidratarea în profunzime. Și, ca să înțelegi de ce ne place acest ingredient, iată care sunt beneficiile sale: 

  1. întăresc bariera de protecție a pielii; astfel, tenul tău nu va mai fi atât de ușor de atacat de către factorii de mediu: stres, poluare, raze UV etc
  2. reduc inflamatiile
  3. asigură hidratare și hrănire în profunzime, pe termen lung, atât pentru ten, cât și pentru păr
  4. îți aduc revitalizarea pielii, oferindu-i un aspect întinerit
  5. sunt ideale pentru tenul matur, deoarece previn apariția ridurilor și liniilor fine.

Dacă te întrebi cum să încorporezi în rutina ta de îngrijire a tenului, răspunsul este simplu: poți opta fie pentru o cremă cu ceramide vegetale, fie pentru un ser îmbogățit cu acest ingredient. Ai nevoie de o recomandare? La Apiterra, am încorporat ceramidele naturale în serul nostru intensiv hidratant, alături de mierea de salcâm, lăptișor de matcă și coenzima Q10 – iar efectul acestui produs este de regenerare și hidratare.

Ceramidele vegetale

Cui i se potrivesc ceramidele vegetale? 

Din fericire, acest ingredient natural este extrem de versatile, astfel încât se potrivește tuturor tipurilor de ten – pentru că toate tipurile de ten au nevoie de hidratare. Totuși, te vei bucura și mai mult de efectele benefice pe care le au ceramidele vegetale dacă: 

  • ai tenul uscat și deshidratat, deoarece ceramidele naturale îl vor hrăni în profunzime, iar hidratarea va fi de lungă durată
  • ai tenul sensibil: ceramidele naturale îți vor repara bariera de protecție a pielii si  vor reduce iritatiile
  • ai tenul matur: ceramidele vegetale vor estompa și preveni ridurile și liniile fine. 

Îți recomandăm să introduci ceramidele vegetale în rutină mai ales în sezonul rece, indiferent de tipul tău de ten: iarna, tenul e mult mai atacat de frig și vânt, astfel că devine, inevitabil, uscat. Așa apare acea senzație de „piele care strânge” sau care se descuamează. Sună cunoscut? Dacă da, ceramidele naturale nu ar trebui să îți lipsească din rutină – și vei vedea că acest ingredient face cu adevărat minuni, chiar și pentru cel mai uscat ten. 

La Apiterra, credem că natura este dulce – și că pielea ta merită să fie fericită. De aceea, alături de ceramidele vegetale, lista noastră de ingrediente este până la 100% naturală, cu miere și lăptișor de matcă bio, din Transilvania. Ingredientele naturale pe care le folosim sunt substanțe active, cu studii clinice de eficacitate. Din inimă, pentru piele. 

 

No Comments

    Leave a Reply