Menu
Rutine de ingrijire / Sfaturi de ingriire / Ten sensibil

Ten sensibil: ce produse naturale alegem și cum le folosim

apiterra cosmetice naturale ten sensibil

Foarte multe persoane au pielea sensibilă și reactivă, adică ori de câte ori folosesc produse de îngrijire sau produse de uz casnic, pot apărea diferite reacții la nivelul pielii. Dacă avem ten sensibil, ne vom confrunta cu înțepături, arsuri, mâncărimi, roșeață, senzație de strângere la nivelul pielii sau chiar usturimi. Chiar dacă respectivele efecte adverse nu sunt neapărat și vizibile, senzațiile la nivelul pielii sunt inconfortabile. De aceea este recomandabil să utilizăm produse naturale pentru ten sensibil dacă observăm reacții ale pielii după utilizarea anumitor produse, dar și dacă avem pielea foarte uscată sau dacă ne confruntăm cu tendințe de înroșire și încălzire la nivelul pielii.

Cum alegem o cremă ideală pentru ten sensibil?

La fel ca și celelalte tipuri de ten, cel sensibil are nevoie de hidratare și de produse antiaging pentru prevenirea îmbătrânirii premature și stimularea regenerării celulare. Însă spre deosebire de celelalte tipuri de ten, aici este important să optăm pentru produse cu ingrediente calmante și antiiritante, adică pentru acele ingrediente naturale care reduc roșeața și inflamația. În formula Cremei antiaging ten sensibil, Apiterra a adăugat două astfel de ingrediente: bisabololul natural, care are un rol important în hidratare, calmează și reduce inflamația, și extractul de rodii, puternic antiinflamator. Acesta din urmă are și efecte antiaging și luptă eficient împotriva radicalilor liberi.

Cu 98% ingrediente de origine naturală, această cremă de față naturală este ideală pentru un ten sensibil. Secretul întregii game de produse naturale premium este mierea de albine BIO de la stupine ecocertificate din inima Transilvaniei.

Ce alte produse introducem în ritualul de îngrijire?

Persoanele cu pielea sensibilă trebuie să respecte toți pașii unui ritual complet de îngrijire, începând de la curățare. De aceea, Apiterra a creat Apa micelară ten sensibil, cu miere de tei BIO, lăptișor de matcă BIO și 99% ingrediente de origine naturală: apă florală de mușețel și albăstrele BIO și bisabolol natural. Și pentru că știm prea bine că atunci când vine vorba de zona delicată a ochilor, nu e suficient să ai la dispoziție o cremă de față naturală, gama Apiterra include și Crema contur ochi ten sensibil.

Creată special pentru această zonă specifică, predispusă la apariția ridurilor și liniilor fine, crema aceasta combină beneficiile produselor apicole cu ingrediente calmante precum bisabololul natural și extractul de rodii. În plus, conține și ingrediente naturale ideale pentru estomparea cearcănelor și a ridurilor: extract de ceai verde și cafeină, acid hialuronic pur, complex activ din plante.

Esențial pentru orice ritual de îngrijire corect este și serul de față ales special pentru nevoile pielii noastre, așa cum este Serul intensiv calmant ten sensibil. Aici, Apiterra a creat o formulă cu efect antiaging intens, dar și cu proprietăți calmante. Cu 99% ingrediente de origine naturală, acesta mizeză pe miere de tei BIO, lăptișor de matcă BIO, dar și Panthenol și extract de gălbenele și Aloe Vera, pentru calmare. În plus, acidul hialuronic pur și Coenzima Q10 asigură hidratare și regenerare la nivelul pielii, pentru un look frumos și sănătos, zi de zi.

Pielea sensibilă are tot atâta nevoie de îngrijire ca și pielea normală și este la fel de predispusă îmbătrânirii premature. Spre deosebire însă de persoanele cu ten normal, dacă avem tenul sensibil, este și mai important să alegem cu mare atenție cosmeticele și produsele de îngrijire. Să optăm pentru produse naturale, fără parabeni și ingrediente sintetice care ar putea cauza reacții neplăcute la nivelul pielii!

No Comments

    Leave a Reply